EKMAS Group, refah düzeyinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması için kişilere olduğu kadar kurumlara da önemli görevler düştüğünün bilincindedir.
“Kurumsal sosyal sorumluluk” kavramına hassasiyetle yaklaşıyoruz. Çünkü; sürdürülebilir ekonomik gelişme için şirketlerin içinde yaşadıkları ve etkin oldukları topluma ilişkin bilgi ile ilgilerini geliştirmelerinin farkına varıp bu doğrultuda hareket etmeyi misyon edinmeleri gerekliliğinin farkındayız.
Temel sorumluluk ilkeleri üzerinden şirket politikalarımızı şekillendiriyoruz.
1. Şirketlerimiz ticari faaliyetlerini yürütürken kanuna, ahlak standartlarına, insan haklarına tam anlamıyla uyumlu davranmakta ve faaliyetlerinin dünyanın her yerinde çevreye verebileceği zararı en aza indirgemektedir.
2. Şirket faaliyetlerimizin bizim dışımızda piyasayı, tedarik zincirini, coğrafyayı, sivil toplum örgütlerini ve kamu sektörünü de etkilediğinin, tüm bu sosyal paydaşlar ile iş birliği içinde çalışma gereğinin bilincince olup bu yönde dikkatle ilerlemekteyiz.
3. Bu ilkelerden en başta Şirket Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve tüm çalışanlarımız sorumludur.
Hizmet verdiği her alanda sürdürülebilirlik, çalışma stratejimizin bir parçasıdır. İktisadi ve sosyal alanlarda sürdürülebilirliği iş ahlakının ve yurttaşlığın gereği olarak görüyoruz.
Ekonominin sürekliliğinin topluma, toplumun devamının da çevreye sıkı sıkıya bağlı olduğu gerçeğinden hareketle, bu değerleri korurken tüketim toplumu olmaktan sıyrılıp evrensel açıdan dayanışma içinde toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirecek ekonomik çözümler üretmeyi hedefliyoruz.
Tüm kaynaklarımızı daha etkin ve verimli bir biçimde kullanarak dünyaya, çevre ile insanlığa zarar vermeden, artı değer katmayı görev addediyoruz.
Kullandığımız ileri teknolojiler sayesinde kaliteli sonuçlar ortaya çıkarmak için emek veriyoruz. Bu noktada en önemli önceliğimiz; güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak ve bunu sürdürülebilir kılmak.
EKMAS Grup, aşağıdaki İş Sağlığı ve Güvenliği Prensipleri ile iş yapar.
1) İş sağlığı ile güvenliği konularında yürürlükte bulunan gerekliliklere uymak ve uluslararası standartlara uygun iş etiğini benimsemek,
2) Tüm çalışanlara bireysel iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla eğitimler vermek,
3) Güvenli çalışma ortamı sağlamak, meslek hastalıklarının ve iş kazalarının önüne geçilmesi için çalışmak,
4) Uygulamaları güncel ve sürekli tutabilmek adına ihtiyaç ile gereklilikler doğrultusunda uygun olan revizeleri yapmak,
5) Farklı kurum ve alanlardan edinilen tecrübeleri karşılıklı olarak paylaşmak,
6) Gerekli tedbirleri alarak oluşabilecek riskleri, mümkün olduğunca ortadan kaldırmak için çalışmak,
7) Sürekli gelişim ve değişim için işçi ve işçi temsilcilerinden görüş ile öneri alarak bunlar doğrultusunda güncellemeler yapmak,
8) Ölçülebilir ve denetlenebilir hedefler belirleyerek bu hedefleri tüm çalışanlarla paylaşmak, her bir kişiyi katılım için teşvik ederek hedefe ulaşmaya çalışmak,
9) Olumsuz çevresel etkileri mümkün olan en az seviyeye indirgeyerek etkinliklerin toplum üzerindeki negatif etkilerinin önüne geçmek.